Om oss

Om oss


Stall Lussenburg är ett litet familjeföretag som har hjälpt människor att hitta sina pälsfränder sedan 2014. Vi som driver det är Claudia och Kristofer.

Kristofer är den tekniska personen i företaget. Han är utbildad energi- och miljöingenjör. Kristofer står för all service och reparation på hästvagnar. Han har arbetat som hovslagare i många år. Kristofer har hästerfarenhet sedan barndomen. Hans erfarenhet av körning kommer mest från travvärlden där han körde i träningssyfte för ett travstall och ridhus.

Claudia flyttade från Holland till Sverige i januari 2007. Hon är utbildad socionom. Claudia står för all kontakt nationellt och internationellt, inköp, logistik och bokföring. Claudia har sedan barndomen hållit på med hästar och ägde sin först egen häst i 18-års ålder. Claudia tog kuskkörkort i Holland och kör numera i hobbysyfte.

I september 2018 flyttade vi till vår vackra gård i Gölingstorp som du gärna får besöka för att träffa våra underbara hästar.

Vi driver småskalig uppfödning/avel av hästrasen Tinker/Irish cob. När vi säljer hästar lägger vi stor vikt vid kemin mellan dig och hästen. Vi låter dig ta den tid du behöver för att bestämma dig för att undvika förhastade beslut. Det är lätt att bli smittad av tinker-febern och därför ser vi gärna att du åker hem och funderar innan du skriver på något avtal. 


Adress: Gölingstorp Södergården 2

          514 54 Nittorp

          Tranemo kommun, Västra Götaland

Telefon: +46-70-7522256

E-post:  info@stalllussenburg.se


Kristofer Gustafsson

Claudia Lussenburg